Apple släpper Iphone 7

Snart är det dags för Apple att släppa ännu en ny mobiltelefon. Den här gången handlar det om Iphone 7, som presenteras redan i morgon. Och även om man ännu inte berättat om de nya funktionerna, säger sig medierna redan vet nästan exakt hur Iphone 7 kommer att vara.

stevejobs-iphone

Den nya Iphone-modellen Iphone 7 kommer att presenteras i morgon, skriver Mobil.se. Apple har skickat ut de officiella inbjudningarna till presskonferensen där man kommer visa upp telefonen. Det är i Bill Graham Civic Center i San Fransisco som presskonferensen går av stapeln. Klart angående den nya modellen är att den kommer se likadan ut som Iphone 6S, vilket betyder att man går ifrån trenden att göra en helt ny design av telefonen vartannat år. Experter inom området tror att Apple även kommer passa på att presenterna några nyheter hos Apple Watch under presskonferensen.

Funktionerna det ryktas om

Och även om man alltså inte än presenterat mobiltelefonen och dess funktioner, diskuteras det friskt hur Iphone 7 kommer att vara. I Expressen säger man sig till och med veta att den nya modellen kommer att ha vissa funktioner. Exempelvis säger man att Apple läckt att modellen inte kommer ha en kontakt för hörlurar. Iphone 7 kommer istället ha en så kallad ”Lightning to headphone”-adapter, tillsammans med helt trådlösa lurar. Några andra funktioner som tidningen påstår sig veta att den nya modellen kommer ha är:

  • En snabbare processor. Mobilen kommer innehålla det nya Apple A10-chippet som är väldigt mycket snabbare än det tidigare.
  • Ett vattentätt yttre. Telefonen kommer klara att vara 30 minuter på en meter djupt vatten utan att skadas.
  • Dubbla kameror. Iphone 7 plus kommer att ha dubbla kameror, vilket gör bildkvaliteten bättre utan att telefonen blir tjockare. Detta bekräftas när man tittar på sidor som säljer Iphone 7 tillbehör.
  • En bättre skärm. Skärmen kommer vara i samma storlek som tidigare men blir betydligt skarpare.
  • Två olika svarta färger. Iphone 7 kommer både i ”dark black” och högglansig ”piano black”.

Försäljningen går uppåt iphone-appar

Med Iphone 7 hoppas Apple inte bara väcka intresse med en ny modell, utan man hoppas på att nya mobiltelefonen kommer leda till en bättre försäljning. På idg.se kan man läsa att försäljningen av smartphones saktat in väldigt mycket den senaste tiden och att Apple därför har hopp för den nya modellen. Och det verkar som att Apple får sin önskan uppfylld. Prognoser pekar nämligen på en ökning av den globala försäljningen av smartphones under 2016. Den här prognosen visar på en ökning i försäljningen på fem procent. Det skulle innebära en försäljning på 1,4 miljarder telefoner och är en bättre prognos än väldigt många av de som släppts den senaste tiden. Framförallt är det i Västeuropa och Nordamerika som man väntas köpa nya telefoner och detta är alltså främst på grund av den nya Iphone. Men även om Apple får ett uppsving nu, förväntas de sälja sämre än tidigare eftersom de fått rätt mycket konkurrens från kinesiskt håll. Allt fler köper nämligen mobiler från Oppo, Vivo och Huawei.