Bitcoin wallet till din Iphone

Om du har en Iphone och vill köpa bitcoin är det vikigt att du har en bra wallet. I det här inlägget går vi igenom vad du ska tänka på när du väljer bitcoin wallet till din Iphone eller Ipad.

Bitcoin och ether på datorÄger du redan bitcoins? Eller funderar du på att köpa? Handelsplatser som BTCX har gjort att det är enkelt för vem som helst att köpa egna bitcoins och satoshis. Men dessa handelsplatser har inte alltid tillräcklig säkerhet. Därför är det viktigt att du flyttar dina coins så snart som möjligt. Det händer nämligen att handelsplatser hackas, och användarnas bitcoins stjäls. I början av året skedde detta på den japanska kryptobörsen Coincheck.

Vart ska du då flytta dem? Till en wallet. En wallet är en mjukvara för lagring av bitcoins och/eller andra kryptovalutor. För större summor är det bäst att ha en hårdvaru-wallet, alltså ett krypterat minne som inte är uppkopplat, och där du förvarar dina bitcoins. För mindre summor kan det dock vara bra att ha en del av sitt kryptokapital tillgängligt på sin smartphone. Om du har en Iphone (varför läser du annars det här?) kan du välja mellan följande wallet-appar:

  • Bither
  • Breadwallet
  • Coin.Space
  • GreenAddress
  • Airbitz

Wallet istället för bankkonto?

Dessutom kan det vara så att vi alla i framtiden kommer att behöva bära med oss en mindre andel av våra besparingar i kryptovaluta i vardagen. Det finns nämligen de som anser att vi snart kommer att ha övergett bankkonton. En person som är av denna åsikt hittar vi faktiskt i bankvärlden. Marcus Schenk är en av toppcheferna på Deutsche Bank, och han säger i en intervju med Veckans affärer att de digitala valutorna minskar behovet av mellanhänder som banker. Vi kommer alltså att betala via wallets istället för med ett kort som är kopplat till ett bankkonto.

Om detta ska bli verklighet måste dock bitcoin vara tillåtet överallt. Idag är det förbjudet att handla med kryptovalutor i flera länder, däribland Bolivia, Marocko och Nepal. Läs mer om detta under punkt 5 här. När det blir vanligare med kryptovalutor kommer de här länderna dock troligen att tvingas ändra sin lagstiftning.