De vanligaste skadorna på iPhone – och dig

Vi skadar våra iPhones med jämna mellanrum – det håller nog de flesta med om – men hur skadar våra iPhones oss? Vi redogör för vilka som är de vanligaste skadorna på iPhones. Vi går också igenom vilka är de vanligaste skadorna som du kan ådra dig genom ditt telefonanvändande – såväl som en del obekräftade påståenden.

Apples iPhone hör till de absolut populäraste telefonmodellerna i världen. Av goda skäl – telefonerna har en stilren design, är gjorda av kvalitativa delar och är fylld med välutvecklad mjukvara. När någon talar om smartphones är det svårt att inte genast tänka på iPhonen. Det finns en uppsjö av olika underleverantörer och reparatörer, men om olyckan är framme är det viktigt att du väljer en du kan lita på. Vi på Iphonemania kan rekommendera http://mobilplaneten.se/reparationspriser-mobilreparation/ – ett av de mer seriösa alternativen.

Den vanligaste skadan på iPhones är – föga förvånande – en sprucken skärm. Den tunna skärmen som täcker hela mobilens framsida är vad som revolutionerade mobilmarknaden då iPhonen introducerades. Andra vanliga skador är glappande kontakter och knappar, samt batterifel. Lyckligtvis är alla dessa problem ganska lätta att åtgärda: det går fort att byta knappar, kontakter, skärm och batterier. Men se till att den som reparerar telefonen använder sig av originaldelar – eftersom kopior ofta inte kan leva upp till samma höga standard.

Hur skadar din iPhone dig?

När vi upptäcker ny teknik måste vi alltid bedöma hur vi påverkas av den fysiskt. Fysioterapeuten Johanna Bergtoft berättar för Metro om hur fler och fler besöker henne klinik för att få hjälp med problem som är relaterade till deras telefonanvändande – och att patienterna är yngre än de brukade vara. Ofta handlar det som smärtor i bröstryggen, nacken och axlarna – som ett resultat av att hålla i telefonen, och att hela tiden titta ned på den – istället för att hålla upp den i ögonhöjd. Det är också vanligt att få huvudvärk – eftersom musklerna blivit för korta för att böja huvudet framåt.

Det finns också en del myter om hälsoeffekterna av mobiltelefoner. Vissa påstår att ett frekvent telefonanvändande kan leda till cancer, försämrad spermakvalitet och alzheimer. Idag finns det dock ingen forskning som erbjuder oss tillräckliga bevis för att stödja dessa påståenden.