En utmanare till Apple?

pexels-photo-213368Det går bra för Apple, som är en av de största på mobilhimlen. Men vad finns där i horisonten som ett tornande hot? Kommer kinesiska Huawei krossa Apple? Och varför krånglar batteriet på flera Iphones?

I Svenska Dagbladet Näringsliv Digitalt kan en läsa om hur det går framåt för kinesiska mobiltillverkaren Huawei, och det fort. Med en tillväxt på hela 40 procent har ni Huawei petat ner svenska Ericsson från nätverkstoppen och 2016 var även det ett riktigt rekordår. Nästa mål blir då givetvis att försöka ge sig på Apple. Det menar i alla fall företagets kommunikationschef, som hävdar att de självklart vill bli nummer ett. Kanske blir de även det, om inte Apple vässar sig och hanterar de olika tekniska problem som följt flera av de senaste årens mobiler.

Byt ut ditt batteri själv om det krånglar

Än så länge är dock Apple med sina Iphones bra mycket större i Sverige och på den västliga marknaden generellt. Detta trots en del misstag genom åren. Senaste snackisen har varit turerna kring iphone batteri för Iphone 6S. Det sägs vara ett tillverkningsfel som ligger bakom problem som många användare har upplevt, i alla fall om en får tro det som skrivs i Veckans Affärer. Det har nämligen varit så att mobiler plötsligt har slocknat från att ha varit fulladdat en minut tidigare. Även i Kina har detta uppmärksammats och flera menar att det kan vara större antal mobiler som drabbats än tidigare väntat, något som det rapporteras om i MacWorld IDG. Som tur är går det bra att köpa nytt mobilbatteri och byta ut det själv hemma, smidigt ock enkelt.

Annars kan det bara så enkelt som att det är en bugg som går din mobil att dö fortare än vad du trodde var möjligt. Det är nämligen så att en bugg i den senaste versionen av Ios 10 har gjort så att Iphones förlorar batteritid snabbare än normalt, en ny uppdatering väntas dock lösa problemet. I hårdvaran för Iphone 6S kan det som nämnt också finnas tillverkningsfel, men om du köpt din mobl i antingen september eller oktober 2015 kan du byta ut batteriet gratis. Om du inte hunnit köpa en Huawei först.