En vattentålig Iphone?

Kommer Apples nästa Iphone-modell bli vattentät? Det ser i alla fall ut så eftersom företaget fått ett patent på en lösning som gör att mobiltelefonen klarar vatten och fukt.

11593433-waterproof-smartphone

De flesta av oss har nog varit med om att ha tappat våra mobiltelefoner både en och två gånger. Har man haft tur så har telefonen inte gått sönder, men risken för en sprucken skärm eller en vattenskada är stor när olyckan är framme. Vi har tidigare skrivit om hur man kan skydda telefonen från fall och andra skador, och det kan man läsa om här. I framtiden kanske man dock inte behöver ta till dessa knep för att skydda sina mobiltelefoner. Många telefontillverkare satsar nämligen stort på att göra sina mobiler så tåliga som möjligt.

En smart lösning

I Expressen kan man läsa om att Apple exempelvis planerar på att göra sin nästa telefon vattentät. Inget är officiellt än men Apple har nyligen fått patent för att göra sina telefoner vattentäta. Den här lösningen som de fått patent på ska göra telefonens insida vattenresistent och kommer alltså inte bara skydda telefonens yttre från att släppa in vatten. Lösningen är en så kallad ”hydrofob” beläggning som skyddar alla komponenter som finns i telefonen. Rent tekniskt ska den tillämpas via en förångningsmekanism som är plasmaassisterad. Tidigare har Samsung använt sig av en beläggning som skyddar telefonen och gör den vattentät men nu har alltså Apple ett patent på ett skydd för de individuella komponenterna.

Nästa modell?

Vilken av Apples telefoner som i framtiden kommer att bli vattentät återstår helt enkelt att se. Men det är inte helt osannolikt att det blir företagets nästa modell Iphone 7 som får den här smarta designen.