Iphone 6 mer tålig?

I och med att vi bär med oss våra mobiltelefoner överallt, är det näst intill oundvikligt att vi någon gång tappar dem. Den nya Iphone-modellen sägs klara ett fall bättre än de gamla modellerna, men det innebär inte att risken för en krossad skärm försvinner.

2033402-new-apple-iphone-4s-with-icons-inside

Den nya Iphone 6 ska stå sig bättre i hållbarhetstester än äldre modeller av Iphones, enligt rapporter från Metro. En hel del poäng tappar dock den nya telefonen på grund av att den är mycket större och halare, vilket gör att den lätt glider ur användarens händer. Det finns inte heller något som tyder på att den nya modellen klarar alla fall som den kan tänkas få utstå. Tappar man den tillräckligt många gånger, eller ur fel vinkel, kommer skärmen att krossas.

Skydda mobilen för längre hållbarhet

Även om Iphone 6 sägs vara tåligare, bör alltså alla som köpt telefonen införskaffa någon typ av skal eller fodral som gör att den kan hålla längre. Det finns mängder av sidor på nätet där man kan köpa skyddsutrustning till mobilen och en utav dessa sidor är Phonelife. På Phonelife kan man även köpa en massa andra tillbehör till mobilen och för att läsa mer om företaget kan man surfa in på deras Facebook-sida till exempel.

Dyrt att laga skärmen

Har man otur och olyckan är framme, går det turligt nog att laga en krossad skärm. Är man händig och har kunskaperna för att laga mobilen själv, finns reservdelar att köpa på nätet. Annars finns mängder av mobilreparatörer runt om i landet där man kan lämna in mobilen för lagning. Det är dock inte helt billigt och det kan gå på så mycket som några tusenlappar, skriver GP. För att få ner priset lite kan man alltid jämföra priset på en mobilreparation hos olika reparatörer men bäst är att köpa ett fodral direkt, så slipper man ens tänka på att behöva laga telefonen sedan.