Laga Iphone – göra det själv eller lämna in?

Har du oturligt fått din Iphone skärm sprucken? Är det vissa delar av bilden som inte visas eller är skärmen kanske helt svart? Har du garanti kvar är det värt att lämna in din smartphone för reparation, om inte så går det att laga den på egen hand.

trasig iphoneDet mest naturliga alternativet för en Iphone användare är att gå till en butik eller verkstad som erbjuder tjänster som att reparera skador på en Iphone, som till exempel https://phonehero.se/. Antingen väljer man att gå direkt till butiken själv och lämnar in telefonen, eller så kan man oftast skicka in sin trasiga telefon för att sedan få den hemskickad igen hel och fin.

Flera av dessa reparationsbutiker som finns idag erbjuder även hemservice. Detta betyder att du bokar ett möte, en reparatör kommer hem och reparerar telefonen direkt på plats. Detta är ett bra och bekvämt alternativ om man har bråttom med att få telefonen lagad och samtidigt är beredd på att betala en liten extra slant för arbetet.

”Förutom att det går fortare med hemservice än någon annan metod kan det vara skönt att slippa lämna ifrån sig mobilen och så sparar du din egen tid – Mac World”

Nu har även Apple valt att ge reparationsföretag tillgång till sina egen raparationmaskiner. Vilka dessa lyckliga aktörer blir i Sverige återstår att se.

Reparera Iphone på egen hand

Med några små skruvmejslar och tålamod är det faktiskt möjligt att reparera sin Iphone på egen hand. Det är dock väldigt pilligt och man måste veta att även den mest skickligaste lagaren kan ha det svårt med att lyckas få till en snygg och fungerande mobiltelefon igen. Är det så att man har betalat för en utökad garanti hos Apple och kan få hjälp av återförsäljaren eller leverantören, tipsar vi om att faktiskt ta den hjälpen i första hand. Detta för att du ska få den bästa möjliga reparationen och även en väl fungerande Iphone igen.