Nu erbjuds 100 GB mobildata

Tele 2 har lanserat ännu en nyhet för sina abonnemangskunder och nu handlar det om en utökad mobildata till 100 GB. De har valt att utöka sina mobildata på grund av det stora behovet som finns på marknaden nu när många tittar på tv i mobilen.

4287088-a-hand-holding-smart-phone

Mobiloperatören Tele 2 har den senaste tiden gått ut med en rad nyheter som gjort att konkurrenterna behövt anpassa sig. Först handlade det om att de slopade sin bindningstid och gjorde så att kunderna kunde teckna ett abonnemang hos dem utan att vara bundna i några år. För bara några dagar sedan gick de även ut med att de kommer erbjuda privatabonnemang med så mycket som 100 GB data.

Kunderna kollar mer på tv i mobilen

Detta har de gjort bland annat för att kunderna klagat över att de mitt i månaden redan har förbrukat datamängden i sina abonnemang. Det är framförallt den ökade användningen av tjänster som Viaplay och Netflix i mobilen, som lett till att kunderna har större behov av mobildata. Den här utvecklingen har gått snabbt på bara ett par år och hittills har inte operatörernas privatabonnemang hängt med i utvecklingen.

Tele 2 bygger ut sina nät för att klara av belastningen

Tele 2 har blivit ifrågasatta huruvida nätet verkligen klarar av att det erbjuds så mycket mobildata. Företaget säger dock att de hela tiden bygger ut både täckning och kapacitet, vilket gör att nätet utan tvekan klarar det. Flera av konkurrenterna erbjuder endast mobildata på 20 GB i dagsläget och det återstår att se ifall de höjer sina datatak snart. De på Telia säger att det inte finns någon höjning planerad i dagsläget men att de har koll på marknaden och vad som behöver utvecklas. Läs mer.