Tele 2 skrotar bindningstiderna

Mobilmarknaden har alltid varit en marknad där konsumenterna fått acceptera och bara gilla lägen med att det är långa och jobbiga bindningstider. Men, nu blåser det nya vindar utan bindningstider som gör alla konsumenter på Tele 2 glada.

iphone-6Att sälja iphone 5 online har aldrig varit en bättre tid än nu. varför? Jo, för att nu har Tele 2 gått ut med att de kommer ta bort sina bindningstider för att öppna upp och satsa på mer nöjda kunder. Så sitter du på ett 2 abonnemang kan du nu sälja din telefon, tjäna en liten hacka och sedan köpa en ny lur – utan bindningstid. En lite enklare värld helt enkelt. Detta gör att det sätter press på de övriga telefonoperatörerna och man kan nu bara spekulera i vad som kommer bli deras nästa drag.

Förändringens vindar

Man kan nu börja fråga sig hur mycket skillnad detta egentligen kommer att ge? För om vi ser på det med kritiska ögon ser det ut såhär:

  • Uppstickaren Hallon har redan fasta abonnemang utan faktura och utan bindningstid
  • Comviq har vid deras kontantkort enbart en månads uppsägningstid.
  • Och hur ofta känner man att man vill byta telefon inom ett år? samt att man kan med olika abonnemang alltid byta till den senaste telefonen på marknaden.

kanske är detta enbart ett stort marknadsföringstrick hon Tele 2 som ser mycket bättre ut än vad det kanske är? Eller så kommer detta att vara startskottet som gör att vi kunder hamnar med i fokus. Någon som i alla fall är positiv till detta är Kronofogdens kommunikatör Tina Häggmark som menar att detta är mycket positivt och kommer öka förutsättningarna för att fler kommer slippa att hamna i en skuld, för, att binda upp sin ekonomi är aldrig något bra, men kanske undantaget fastighetsköp som i många fall är en stor nödvändighet. Kronofogden har haft samarbeten med mobilbranschen för att öka kunskapen om vad det är som sker när folk väljer att skriva på ett kontrakt. för ett kontrakt är bindande och något man inte kan flörta sig från.